Translate, Traducetelo

dimecres, 1 de gener del 2014

2014 Año del Caballo

Se cree que desde  el reinado de la Emperatriz Suiko, sobre el año 604, se adoptó en Japón el zodiaco chino, junto con los ritos budistas. En comparación  al zodiaco occidental, y aunque existen también doce signos, ni sus periodos ni sus nombres coinciden en nada. En Occidente cada año contiene doce periodos con un signo en cada uno, en Japón y en gran parte de Oriente cada año tiene un solo signo y que se repetirá al cabo de doce años. Cada signo es representado por un animal y se dice que estos fueron elegidos por el mismo Buda. A diferencia del zodiaco chino en que existe el año del cerdo, en Japón fue cambiado por el año del jabalí. 

La astrología china, de la que emana el horóscopo japonés, se basa en los ciclos lunares y en los planetas Venus, Júpiter, Mercurio, Marte y Saturno, cada planeta nos marcara un elemento diferente, el metal, el agua, la madera, la tierra y el fuego. Así al signo que corresponda cada año habrá que añadirle el elemento que le toque, haciendo que cada año del mismo animal sea diferente por la influencia del elemento que le ha correspondido. Por ejemplo no será igual un año de la serpiente con el elemento del fuego que un año de la serpiente con elemento de agua. 

Los doce animales son los siguientes: Rata (Nezumi), Buey (Ushi), Tigre (Tora), Conejo (Usagi), Dragón (Tatsu), Serpiente (Hebi), Caballo (Uma), Oveja (Hitsuji),  Mono (Saru), Gallo (Tori), Perro (Inu) y Jabalí (Tobi). 

En muchos hogares y a forma de decoración suelen tener a los doce animales del zodiaco.




2014 será el año del Caballo o año del Uma,
al igual que lo fueron el 2002, 1990, 1978, etc….el elemento que le corresponde es la Madera el anterior año que coincidió el Caballo y la Madera lo fue en 1954. 

Una vez expuesto todo esto queda claro que todos los japoneses nacidos en el mismo año comparten el mismo signo zodiacal. De los nacidos bajo el signo del Caballo se dice de ellos que serán inteligentes, talentosos y rápidos pensadores, esto hará que obtengan éxito en lo que se propongan y serán hábiles con las finanzas. A su vez son aduladores parlanchines e impacientes, se enojan con facilidad y suelen ignorar los pensamientos de los demás. La Madera les otorgará estabilidad y fuerza y una mayor facilidad de adaptación.

Una curiosidad es que allí es usual preguntar de qué signo del zodiaco eres en vez de preguntar cuantos años tienes y después calculan la edad que puedes tener.

Cada año Correos  emite los sellos conmemorativos del año nuevo, que se usaran para el franqueo de las tarjetas para felicitar la entrada del año  (Nengajō 年賀状), estos serán el animal que corresponda en cada año. Estos son los correspondientes al 2014.





Y estas de años anteriores.







Esta costumbre se observa desde 1935 y se utilizaron en las tarjetas que se recibieron en los hogares japoneses el primero de Enero de 1936. Aunque en unos años dejo de hacerse si que desde 1948 no se ha vuelto ha interrumpir. Este año se han impreso dos modalidades, la de uso ordinario y otra variante que se incrementó con la donación de tres yenes al costo normal

 y estos de años anteriores.

 
Si queréis leer sobre esta costumbre de las tarjetas de Año Nuevo y sobre todos los preparativos previos y celebraciones posteriores al cambio de año en el país del trono del Mikado os remito a  la entrada  "Bienvenido 2013 año de la Serpiente"



Es creu que des del regnat de l'Emperadriu Suiko, sobre l’any 604, es va adoptar a Japó el zodíac xinès, juntament amb els ritus budistes. En comparació al zodíac occidental, i encara que existeixen també dotze signes, ni els seus períodes ni els seus noms coincideixen en res. A Occident cada any conté dotze períodes amb un signe en cada un, al Japó i en gran part d'Orient cada any té un sol signe i que es repetirà al cap de dotze anys. Cada signe és representat per un animal i es diu que aquests van ser triats pel mateix Buda. A diferència del zodíac xinès en què hi ha l’any del porc, al Japó va ser canviat per l’any del senglar. 

L’astrologia xinesa, de la qual emana l’horòscop japonès, es basa en els cicles lunars i en els planetes Venus, Júpiter, Mercuri, Mart i Saturn, cada planeta ens marca un element diferent, el metall, l’aigua, la fusta, la terra i el foc . Així al signe que correspongui cada any caldrà afegir l’element que li toqui, fent que cada any del mateix animal sigui diferent per la influència de l’element que li ha correspost. Per exemple no serà igual un any de la serp amb l’element del foc que un any de la serp amb element d’aigua.

Els dotze animals són els següents : Rata ( Nezumi ) , Bou ( Ushi ) , Tigre ( Torà) , Conill ( Usagi ) , Drac ( Tatsu ) , Serp ( Hebi ) , Cavall ( Uma ) , Ovella ( Hitsuji ) , Mono ( Saru ) , Gall ( Tori ) , Gos ( Inu ) i Senglar ( Tobi ) .

En moltes llars en forma de decoració solen tenir els dotze animals del zodíac. 




2014 serà l’any del Cavall o any del Uma,
igual que ho van ser el 2002, 1990, 1978, etc .... l’element que li correspon és la Fusta l'anterior any que va coincidir el Cavall i la Fusta ho va ser en 1954.

Un cop exposat tot això queda clar que tots els japonesos nascuts en el mateix any comparteixen el mateix signe zodiacal. Dels nascuts sota el signe del Cavall es diu d’ells que seran intel•ligents, talentosos i ràpids pensadors, això farà que obtinguin èxit en el que es proposin i seran hàbils amb les finances. Són també aduladors, xerraires i impacients, s’enutgen amb facilitat i solen ignorar els pensaments dels altres. La Fusta els atorgarà estabilitat i força i una major facilitat d’adaptació.

Una curiositat és que allà és usual preguntar de quin signe del zodíac ets en comptes de preguntar quants anys tens i després calculen l’edat que pots tenir.

Cada any Correus emet els segells commemoratius de l’any nou, que s’usaran per al franqueig de les targetes per felicitar l’entrada de l' any (Nengajō年 贺 状), aquests seran del animal que correspongui en cada any. Aquests són els corresponents al 2014.





I aquestes d’anys anteriors.







Aquest costum s’observa des de 1935 i es van utilitzar en les targetes que es van rebre a les llars japonesos el primer de gener de 1936. Encara que en uns anys va deixar de fer-se si que des de 1948 no s’ha tornat a interrompre. Aquest any s’han imprès dues modalitats, la d’ús ordinari i una altra variant que es va incrementar amb la donació de tres iens al cost normal

 i aquests d’anys anteriors. 



Si voleu llegir sobre aquest costum de la targeta de Cap d'Any i sobre tots els preparatius previs i celebracions posteriors al canvi d’any al país del tron del Mikado us remeto a l’entrada "Benvingut 2013 any de la Serp" 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada