Translate, Traducetelo

dilluns, 23 de setembre del 2013

Shubun no hi (Fiesta del Equinoccio de Otoño)

23 de Septiembre de 2013, hoy en Japón es día festivo, celebran el Equinoccio de Otoño.

Como ya os he contado en otras ocasiones (Setsubum, Equinoccio Primavera, Año Nuevo, etc…) las fiestas japonesas suelen estar muy ligadas a la naturaleza y a sus cambios y que suelen estar basadas en el antiguo calendario lunisolar usado antes de cambiarlo por el gregoriano en 1873. También os he mencionado que todos los festivos que caen en domingo son pasados al lunes próximo y así aunque el equinoccio de otoño fue ayer, el festivo lo tienen hoy. Es obvio que la fecha nunca es la misma puesto que se rige por la posición de la tierra en su orbita, así que el equinoccio puede caer entre el 22 y el 24 de septiembre de cada año.


La fiesta por el Equinoccio de Otoño empezó a celebrarse en el año 1948, hasta el año anterior se había celebrado el Shuki kōreisai, por las misma fechas. Esta estaba más relacionada con el mundo agrícola, puesto que la gente acudía a los santuarios, en peregrinación, para agradecer las buenas cosechas y pedir que los tifones, usuales en esta época del año, no afectara a sus arrozales.


Cuando hablamos del Equinoccio de Primavera, comenté la celebración de origen sintoísta de visitar las tumbas de los familiares difuntos para limpiarlas, quemar incienso, etc… 





y las ceremonias que en su memoria se celebran en los santuarios, con motivo del Higan, como ya lo amplíe allí no lo repetiré aquí, si no lo has leído, este enlace te llevará a esa entrada y entenderás el porque de todas estas celebraciones con referencia a los difuntos en el Equinoccio de Otoño. 




El otoño es quizás la estación más bonita que se puede vivir en el país nipón. Se abandona la estación de lluvias y la humedad no es tan agobiante, las brisas soplan frescas y la temperatura es más agradable. Las hojas de los árboles cambian de color pasando del verde intenso al rojo y al amarillo, sus inmensos bosques y prados se convierten en una verdadera sinfonía de colores.





23 de setembre del 2013, avui al Japó és dia festiu, celebren l'Equinocci de Tardor. 

Com ja us he explicat en altres ocasions ( Setsubum , Equinocci Primavera , Any Nou , etc ... ) les festes japoneses solen estar molt lligades a la naturalesa i als seus canvis i que estan basades en l’antic calendari lunisolar utilitzat abans de canviar-lo pel gregorià en 1873. També us he esmentat que tots els festius que cauen en diumenge són passats al dilluns pròxim i així encara que l’equinocci de tardor va ser ahir, el festiu el tenen avui. És obvi que la data no és la mateixa ja que es regeix per la posició de la terra en la seva òrbita, així que l’equinocci pot caure entre el 22 i el 24 de setembre de cada any.

La festa per l'Equinocci de Tardor va començar a celebrar-se l’any 1948, fins a l’any anterior s’havia celebrat el Shuki kōreisai, per les mateixes dates. Aquesta estava més relacionada amb el món agrícola, ja que la gent acudia als santuaris, en peregrinació, per agrair les bones collites i demanar que els tifons, usuals en aquesta època de l’any, no afectessin els seus arrossars. 


Quan varem parlar del Equinocci de Primavera, vaig comentar la celebració d’origen sintoista de visitar les tombes dels familiars difunts per netejar-les, cremar encens, etc ...




i les cerimònies que en la seva memòria es celebren en els santuaris, amb motiu del Higan , com ja ho vaig ampliar allà no ho repetiré aquí, si no ho has llegit, aquest enllaç et portarà a aquesta entrada i entendràs el perquè de totes aquestes celebracions amb referència als difunts en l'Equinocci de Tardor. 





La tardor és potser l’estació més bonica que es pot viure al país nipó. S’abandona l’estació de les pluges i la humitat no és tan aclaparadora, les brises bufen fresques i la temperatura és més agradable. Les fulles dels arbres canvien de color passant del verd intens al vermell i al groc, els seus immensos boscos i prats es converteixen en una veritable simfonia de colors. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada