Translate, Traducetelo

dimecres, 20 de març del 2013

Equinoccio de Primavera


En castellano después de la fotos.

Aquest any es celebra avui dia 20, però la data va oscil · lant cada any. Dia festiu nacional a tot el país, va ser establert com a festiu en l’era Meiji (1868-1912). Es celebra el Shunbun no Hi o el que és el mateix l'Equinocci de Primavera, dins del anomenat Haru no Higan que seria la setmana de la primavera. L’equinocci és la data en què el dia i la nit duren exactament igual en hi ha dos cada any, un a la primavera i un altre a la tardor. Els dos kanji de la paraula Shunbun signifiquen primavera i dividir.

Tal i com us vaig explicar a l’entrada amb títol: Setsubun, seguint les particions de l’antic calendari rural xinès, avui s’entra en un Higan, òssia a la partició on ens marca un equinocci. (Foto 1)

Segons els budistes en els dos Higan de l’any, Buda apareix per ajudar les ànimes a creuar a l’altra riba. Els budistes creuen que el riu Sanzu es situa entre aquesta vida i una pròxima. El Sanzu és ple de records, passions, tristeses i dolors. Higan significa "creuar la riba". En aquesta data els japonesos solen, si els hi és possible, tornar als seus llocs d’origen i visiten les tombes dels seus avantpassats. (Foto 2 i 3). S’ocupen de netejar les tombes, posar flors fresques (foto 4), portar alguna ofrena com els pastissets Ohagi o Botamochi (foto 5), encendre barretes d’encens, fer rituals de purificació amb aigua usant els cubells amb el diagrama de cada família (foto 6) i pregar demanant una bona travessia per als seus morts, de la mà de Buda. La celebració dels ritus del Higan, es remunten al segle vuitè sent institucionalitzats per Ordre Imperial l’any 806.

Els agricultors tenen un altre motiu pel qual pregar en aquesta data, per les fructíferes i abundants pròximes collites. I tant els agricultors com els que no ho són esperen amb ànsia la imminent floració dels cirerers, la Sakura i en aquest moment celebraran el Hanami (literalment mirar les flors), del que ja us parlarem en una altra ocasió (foto 7, 8 i 9).

01

02

03

04

05

06

07

08

09
 Este año se celebra hoy día 20, pero la fecha va oscilando cada año. Día festivo nacional en todo el país, fue establecido como festivo en la era Meiji (1868-1912). Se celebra el Shunbun no Hi o lo que es lo mismo el Equinoccio de Primavera, dentro de lo llamado Haru no Higan que seria la semana de la primavera. El equinoccio es la fecha en el que el día y la noche duran exactamente igual y hay dos cada año, uno en primavera y otro en otoño. Los dos kanji de la palabra Shunbun significan primavera y dividir.

Tal y como os explique en la entrada con titulo: Setsubun, siguiendo las particiones del antiguo calendario rural chino, hoy se entra en un Higan, ósea en la partición donde nos marca un equinoccio. (foto 1)

Según los budistas en los dos Higan del año, Buda aparece para ayudar a las almas a cruzar a la otra orilla. Los budistas creen que el río  Sanzu se sitúa entre esta vida y una próxima. El Sanzu está lleno de recuerdos, pasiones, tristezas y dolores.  Higan significa “cruzar la orilla”. En esta fecha los japoneses suelen, si les es posible, regresar a sus lugares de origen y visitan las tumbas de sus antepasados. (foto 2 y 3). Se ocupan de limpiar las tumbas, poner flores frescas (foto 4), llevar alguna ofrenda como los pastelitos ohagi o botamochi (foto 5), encender barritas de incienso, hacer rituales de purificación con agua usando los cubos con el diagrama de cada familia (foto 6) y orar pidiendo una buena travesía para sus muertos, de la mano de Buda. La celebración de los ritos del Higan, se remontan al siglo octavo siendo institucionalizados por Orden Imperial en el año 806.

Los agricultores tienen otro motivo por el que orar en esta fecha, por las fructíferas y abundantes próximas cosechas. Y tanto los agricultores como los que no lo son esperan con ansia la inminente floración de los cerezos, la Sakura y en ese momento celebraran el Hanami (literalmente mirar las flores), de lo que ya os hablare en otra ocasión (foto 7, 8 y 9).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada